tag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post373114829956471035..comments2023-07-05T12:12:14.900+02:00Comments on Czar kuchni i ...: Ikra szczupaczaKazik45http://www.blogger.com/profile/03645127690244066730noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-81800533568100580352014-02-08T11:00:58.158+01:002014-02-08T11:00:58.158+01:00Nie znałem takiego "mieszanego" przepisu...Nie znałem takiego "mieszanego" przepisu, ale jeśli Tobie odpowiada to może i wart spróbowania. Chociaż nie wyobrażam sobie smakowo(!) zestawienia ikra-słonina-smalec.<br />Pozdrawiam i zapraszam na częstsze odwiedziny.Kazik45https://www.blogger.com/profile/03645127690244066730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-72549010101348986542014-02-08T07:16:47.163+01:002014-02-08T07:16:47.163+01:00Kupiłem dużą szczukę, po wybrzuszeniu okazało się,...Kupiłem dużą szczukę, po wybrzuszeniu okazało się, że ma w sobie dużo ikry. Było mi jej szkoda, więc skorzystałem z przepisu. Było niezłe. Jednak na przyszłość zmodyfikuję to do klasyki polskiej, tzn. słonina zesmażona na skawarkę i tłuszcz, krótkie ostre smażenie oczywiście z cebulką. Dużo pierzu i soli. Bez octu. Pozdrawiam.astroblemyhttp://astroblemy.pl/wizytowka/wcz.htmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-87310675237065068842013-02-24T11:45:30.016+01:002013-02-24T11:45:30.016+01:00Przyznaję, Twojego sposobu nie znałem, jeśli chodz...Przyznaję, Twojego sposobu nie znałem, jeśli chodzi o ikrę słodkowodnych, co nie znaczy że przy następnej okazji nie spróbuję takiej wersji "kawiorowej".<br />Z drugiej strony, w tamtych czasach (początek lat '60) cytryna nie była tak powszechną i być może dlatego takiej ikry nie miałem okazji spróbować.<br />Wątróbka, po obróbce już stoi w lodówce.Kazik45https://www.blogger.com/profile/03645127690244066730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-5714166579455368062013-02-24T00:46:58.213+01:002013-02-24T00:46:58.213+01:00Ciekawy sposób, nigdy się z takim nie spotkałam. U...Ciekawy sposób, nigdy się z takim nie spotkałam. U mnie w domu podaje się surową ikrę tylko z solą i cytryną. Na kromce pysznego olsztyneckiego chleba z masłem smakuje fantastycznie!!!<br />z niecierpliwością czekam na przepis na wątróbkę!Maria Por Favorhttps://www.blogger.com/profile/12185055713859234197noreply@blogger.com