tag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post7487419318646176318..comments2023-07-05T12:12:14.900+02:00Comments on Czar kuchni i ...: Nototenia w marchewceKazik45http://www.blogger.com/profile/03645127690244066730noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-43491105871541477522020-10-19T18:21:33.903+02:002020-10-19T18:21:33.903+02:00Niestety ja dość rzadko jem tą rybę i już dawno ni...Niestety ja dość rzadko jem tą rybę i już dawno nie miałem okazji jej smakować. Mogę powiedzieć, że jak dla mnie na pewno świetnie wypada przepis <a href="https://mowisalmon.pl/przepisy/czarny-makaron-z-pieczonym-lososiem-mowi-marynowanym-w-pieprzu-i-cytrynie-z-musem-z-pora-i-groszku/" rel="nofollow">https://mowisalmon.pl/przepisy/czarny-makaron-z-pieczonym-lososiem-mowi-marynowanym-w-pieprzu-i-cytrynie-z-musem-z-pora-i-groszku/</a> i jestem przekonany, że jak najbardziej na pewno każdemu to zasmakuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-69005525271762636112016-02-14T00:44:09.764+01:002016-02-14T00:44:09.764+01:00Jeśli wziąć pod uwagę tuszki, to przypomina, tyle ...Jeśli wziąć pod uwagę tuszki, to przypomina, tyle że nototenia jest nieco "grubsza" krótsza, obciętą ma płetwę ogonową, kergulena wydłużona chudsza i ma tylko łeb odcięty. Obie są patroszone. W smaku i zwartości mięsa, wolę nototenię.Kazik45https://www.blogger.com/profile/03645127690244066730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-31257179830946425622016-02-13T13:43:58.778+01:002016-02-13T13:43:58.778+01:00Czy nototenia przypomina kargulenę ?
Czy nototenia przypomina kargulenę ?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-66802539118013184592014-08-15T20:58:55.684+02:002014-08-15T20:58:55.684+02:00Żałuj, doskonała też w occie, przypomina mi słynne...Żałuj, doskonała też w occie, przypomina mi słynne dorsze smażone w occie , z lat'60, (jest na b logu> http://czarkuchnirymowany.blogspot.com/2013/03/nototenia-w-occie.html ), tylko zalewę zrób wg własnego smaku, ja zastosowałem jabłkowy, niedawno i spirytusowego dałem 1/2 ilości, lepiej wyszło.Kazik45https://www.blogger.com/profile/03645127690244066730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-2646771190029593552014-08-14T16:57:13.249+02:002014-08-14T16:57:13.249+02:00Nigdy nie miałam okazji przygotowywać tej ryby i s...Nigdy nie miałam okazji przygotowywać tej ryby i szczerze mówiąc pierwszy raz o niej słyszę. Mój Połówek niestety za rybami nie przepada, chociaż od czasu do czasu zje, jak zrobię. To rybka morska, więc już prędzej przypadnie mu do gustu. Rozejrzę się za nią w rybnym. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-80070293281194682862014-06-16T20:44:04.149+02:002014-06-16T20:44:04.149+02:00Ryby robię na różne sposoby i (nie powiem tutaj ni...Ryby robię na różne sposoby i (nie powiem tutaj nic nowego), i każda niemal z ryb, przyrządzana w ten sam sposób smakuje zupełnie inaczej, a lekka zmiana dodatków, przypraw daje ciekawe efekty. Przepisów nie wstawiam bo uważam, że każdy dokonuje przeważnie(!) jakichś zmian (ja też!) , ... nie zawsze z korzyścią dla dania/ryby. Czasem zwiększenie dawko dodatków, lub ich zmiana poprawia lub pogarsza efekt. No ale, jak ja to mówię "... błędów nie czyni, kto nic nie czyni ..."(gdzieś zasłyszane).<br />pychole zasyłam, pozdrawiam<br />KazikKazik45https://www.blogger.com/profile/03645127690244066730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8912471271003639368.post-60321063159077918182014-06-14T09:01:07.508+02:002014-06-14T09:01:07.508+02:00Uwielbiam ryby w każdym wydaniu kulinarnym!!!!! ci...Uwielbiam ryby w każdym wydaniu kulinarnym!!!!! ciekawa propozycjaAgnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.com