Składniki.
*
20 dag wątróbki z szczupaka;
* 5 dag masła klarowanego;
* 1 łyżeczka masła świeżego;
* 1 cebula duża;
* 1 łyżka kaszy kukurydzianej;
* 1/ 2 łyżeczki pieprzu czerwonego;
* - sól gruboziarnista, pieprz czarny grubo zmielony/ pokruszony.
Wykonanie. * 5 dag masła klarowanego;
* 1 łyżeczka masła świeżego;
* 1 cebula duża;
* 1 łyżka kaszy kukurydzianej;
* 1/ 2 łyżeczki pieprzu czerwonego;
* - sól gruboziarnista, pieprz czarny grubo zmielony/ pokruszony.
Cebulę
pokrojoną w piórka wrzuć na dobrze podgrzane masło klarowane. Gdy
cebula już będzie zeszklona rozsuń ją
na
boki patelni, włóż wątróbkę, lekko ponacinaną na powierzchni
i
obtoczonej w kaszy kukurydzianej,
obsmażaj z każdej strony po 3 minuty.
Odstaw z ognia, dodaj świeże masło, przykryj, po roztopieniu danie gotowe.
Podawaj na liściu kapusty pekińskiej, która nie jest tylko dekoracją (!) , posypując lekko solą, pieprzem zmielonym oraz pieprzem czerwonym.
Idealnie smakuje z kromką lekko opieczonego w tosterze, razowego chleba..
Odstaw z ognia, dodaj świeże masło, przykryj, po roztopieniu danie gotowe.
Podawaj na liściu kapusty pekińskiej, która nie jest tylko dekoracją (!) , posypując lekko solą, pieprzem zmielonym oraz pieprzem czerwonym.
Idealnie smakuje z kromką lekko opieczonego w tosterze, razowego chleba..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz