Składniki.
*
4 liście sałaty lodowej;
*
2
gruszki (w tym 1 twardsza);
*
1 banan;
*
2 kiwi;
*
1/2 szklanki owoców goji;
*
1 pomarańcza;
*
3/4
szkl. płatków migdałowych;
*
1 łyżeczka miodu z gorczycy (można inny);
*
1 łyżka kremu balsamicznego czerwonego;
*
- szczypta pieprzu zielonego oraz soli,
do smaku.
Wykonanie.
Liście
porwij na kawałki, lekko
posól i wymieszaj,
gruszkę i
kiwi
pokrój
w cienkie ćwierć plasterki i banana w półplasterki,
cząstki
pomarańczy potnij na 4 części, dodaj owoce goji i płatki
migdałowe, miód i krem balsamiczny, dopraw pieprzem i ( ale nie musisz !) solą, wymieszaj, odstaw w bardzo
chłodne miejsce na 1-2 godziny. Można do zamrażarki na 15-20
minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz