sobota, 1 marca 2014

Koktajl bananowy z lecytyną słonecznikową

 Podczas robienie obiadu "naszła" mnie chęć na coś chłodnego. Tradycyjna szklanka mleka jakoś mi nie podchodziła. Rzut okiem na wiktuały, pięć minut później już raczyłem się czymś nowym.. Wykończyłem zawartość pojemnika przed obiadem.
 Łatwo zauważyć: nie ma żadnego dodatku cukru, jest zbędny.

Składniki.
 * 1 banan;
* 1 jabłko;
* 1 łyżka lecytyny słonecznikowej;
* 20 ml jogurtu naturalnego;
*- szczypta soli
* mleko do łącznej ilości ok 1000ml.
 Wykonanie. 
Obrany banan, jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego, pokrój w niewielkie kawałki, dodaj lecytynę i ok 200 ml mleka, zmiksuj, dodaj jogurt i uzupełnij mlekiem do 1000 ml, zmiksuj.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz