czwartek, 12 lipca 2012

Pasta z serka topionego

 Dziś na kolację nikt z nas nie miał chęci na wędlinę, ani nic"gotowego". Oczywiście ktoś został znów jak zwykle (!) zmuszony do sporządzenia czegoś jadalnego. Proste ale smakowało.
Składniki
* 100 g serka topionego;
* ¾ szkl szczypioru, drobno krojonego;
* 1 łyżeczka świeżej bazylii;
* 3 jaja na twardo;
* 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej; ¹]
* ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej; ¹]
* 1 mały ogórek świeży;
* - sól do smaku.
----------------------------------
¹] – zamiennie można Pastachili 
  Wykonanie.
Jajka pognieć dokładnie widelcem, dodaj szczypior , bazylię, obie papryki mielone (lub
 Pastę chili ) nieco soli i całość wymieszaj. Teraz dodaj serek, widelcem wszystko jeszcze raz wymieszaj, dodaj pokrojony bardzo drobno ogórek i po wymieszaniu możesz podawać. Najlepiej z cienko krojonym razowym chlebem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz