piątek, 1 czerwca 2012

Pasta serowo-kabanosowa

 Dziś coś prostego, do wykonania przez każdego, od lat 7 do ... 
Przepis powstał zupełnie przypadkowo, znudziły się nam osobno składniki tej pasty.
Dostałem "wścieka", zrobiłem taki misz-masz i podałem na stół. Dziewczyny jadły z białym pieczywem, ja z razowym.
Znikło wszystko.

Składniki.
* 20 dag twarogu (dowolna zawartość tłuszczu);
* 1 serek topiony;
* 1-2 kabanosy;
* 4 łyżki śmietany 18%, lub jogurt natur. (można więcej);
* ½ szkl. szczypioru;
* ½ łyżeczki pieprzu zielonego świeżo mielonego;
* ½ łyżeczki czosnku granulowanego;
* ½ łyżeczki bazylii suszonej;
* - szczypta jałowca mielonego;
* - sól.

Wykonanie.
Kabanosy rozdrobnij malakserem, dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami, dopraw solą, możesz zwiększyć ilość pozostałych składników.
I to już wszystko.

Smacznego.

2 komentarze: