Wcześniej nadmieniłem, ze otrzymałem w darze dwie różne pierożnice.
Dzisiaj robiłem pierogi z kapustą i grzybami oraz z mięsem, a więc miałem okazję porobić fotki i uzupełnić foto-instruktaż.
Ciasto tak samo powinno być elastyczne bardziej aniżeli przy ręcznym sklejaniu. Różnice w samej technice są nieznaczne, Farsz należy formować przy pomocy małej łyżeczki na kształt śliwki nieco mniejszej wielkości, tak by po ułożeniu na cieście było wokół niego nieco luzu. Dalej postępujemy tak samo jak „przy uszkach”.
Wstawiam już tylko fotki bez dodatkowych opisów, zachowując tylko kolejną numerację, na wszelki wypadek gdyby zaistniała konieczność dodatkowych wyjaśnień.
(fot.21)
(fot.22)(fot.23) farsz kapustą i grzybami
(fot.24) z farszem mięsnym ...
(fot.25)
(fot.26)
(fot.27)"garnuszek"pojemny , więc dwa rzuty jednorazowo ...
(fot.28) w takim rozłożeniu, po spryskaniu olejem gotowe do wstępnego zamrożenia, potem w woreczki po 20 szt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz